Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
Nam zasmakowały babeczki z kremem bez pieczenia które przygotowałam w/g przepisu z bloga pani Tereski. Tu jest przepis na babeczki, ale ja z tego przepisu zrobiłam też tartę z kremem budyniowym i owocami. Polecam bardzo prosto i pyszne
Przygotowania zaczynam od rozgniecenia maślanych ciasteczek. Wsypuję ciasteczka do foliowej torebki i rozwałkowuję, ale równie skuteczne będzie zmiksowanie ich w blenderze. Czekoladę z masłem roztapiam w rondelku. Rozpuszczone składniki dodaję do ciastek, dokładnie wszystko mieszając i zagniatając ręką. Metalowe foremki o średnicy 6 cm (16 sztuk) wykładam folią aluminiową. Do przygotowanych foremek nakładam masę ciastową dokładnie dociskając boki i spody. Wstawiam foremki do lodówki, żeby ciasto stężało. Teraz przygotuję krem. Zimne mleko wlewam do miski, wsypuję Krem budyniowy Dr. Oetkera i miksuję zgodnie z instrukcją 3 minuty. Schłodzone babeczki wyjmuję z lodówki. Babeczki wraz z folią wyciągam z foremek. Kolejno zdejmuję folię i przekładam babeczki do kolorowych papilotek. Przy pomocy rękawa spożywczego wypełniam babeczki gotowym kremem i dekoruję malinami.