no chyba, że...
dla męża ukochanego też bym pewnie tak robiła.
Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce. |
gwolska napisał(a):no chyba, że...
dla męża ukochanego też bym pewnie tak robiła.
Kalusia napisał(a):A OTO MÓJ PRZEPIS NA ROSÓŁ TAKI JAK U MAMY I BABCI
-pół kury
-włoszczyzna: marchewka,pietruszka,seler,por
-cebula nieobrana
-mała gałązka lubczyku (u mnie obowiązkowo!!!) natka pietruszki lub selera(zapach świeżej pietruszki lub selera dla mnie to najmilsze wspomnienie niedzielnego obiadku u babci)
-ząbek czosnku
-sól,pieprz,ziele angielskie 4 ziarenka,listek laurowy,vegeta albo warzywko do smaku
Kure umyc przekroic na pół,włożyc do garnka,cebule opalic bez obierania nad ogniem. Kure zalac wodą 2-3 litry,dodac ziarenka ziela angielskiego l,istek laurowy, 1 łyżkę stołową vegety oraz przypieczoną cebulę,zagotowac!!!
Z zagotowanego wywaru zebrac szumowine!!!!Wrzucic obrane wymyte i pokrojone warzywa. Gotowac na małym ogniu 2 godziny.Pod koniec gotowania SOLIMY i dodajemy pieprz. Podajemy z makaronem najlepiej zrobionym przez siebie i z natką pietruszki lub selera
SMACZNEGO!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 81 gości